29 d’abril 2009

el castanyer d'índies

L’has vist...?
el CASTANYER D’ÍNDIES comença a florir

FIXA-T’HI !!!


Agrupacions de flors en forma de cons petits de color blanc (Aesculus hippocastanum) o rosat (Aesculus x carnea) omplen les copes d’aquest gran arbre.

Observa la gran fulla composta formada per 5 o 7 folíols, en forma de palmell. I el fruit? A finals d’estiu madura i veureu que sembla una castanya, gran i amb punxes toves...però no és comestible, tot i que, es donava de menjar als cavalls. És per això, que prové del grec ippos = cavall.

La seva fusta s’utilitza per confeccionar mànecs i estris de cuina, caixes... L’escorça té propietats vitamíniques. I la llavor d’ús farmacèutic com a antiflamatori per les varius, flebitis i hemorroides, també l’asma.

On es pot veure? Al ser un arbre de port gran, acostuma a plantar-se en llocs d’espai: Segon Passeig de Ronda, Jardins de les Magnòlies, Jardins Ernest Lluch, Plaça La Pau, Camps Elisis, Plaça Escorxador, Avinguda Batllori, Plaça Ramon Berenguer IV i carrers com Serra del Cadí, Ronda Sant Martí, Ramon Llull, Àger, Maria Vilaltella, entre d’altres.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Un saludo desde la rotativa, hora del almuerzo.

anchoa ha dit...

Bon dia paramecios, ara si que estic flipant, i aquesta entrada del castanyer d'indies? te alguna explicació?

Avui tenim al webmaster occipital Ombra fóra de viatge, no sé, sempre va al mateix lloc, per mi que te algun montatge sospitós, canta ja, serà millor.

anchoa ha dit...

coions amb el rotativa, deu fer torn de nit o imsomio, un salutto mismamente

Anònim ha dit...

anonima bordeta ... tu no ets de tant matinar no? tu ets més ave nocturna?

Anònim ha dit...

el castanyer? florir? ... us esteu tornant uns flojos monyes o que? us enyoroooooooo ...

anchoa ha dit...

Bona i calurosa tarda, ja tinc el frontal suat, començen les calors menopausiques, es hora de guardar le pantaló de pana i la camisa de manga larga d'aquelles en la seva justa mesura, que no semblis un julai de sobrades que te van qe només surt mitja ma ni d'aquelles que quant mires l'hora el puny et queda al colze

anchoa ha dit...

ara que, per treure la roba d'estiu que treu la majoria millor cagar en un tiesto, uniforme d'estiu de la majoria, a saber ...

1.- Xancletes, de plastic, de dia i de nit, per anar al banc, a misa o a la feina.

2.- Pantalons bermuda o per a o poma mes inri pirates, a poder ser de marca Tontol'haba o la mes casual Anorma'l Boy.

3. - Samarreta rotllo brasil, encara que siguis de massalcoreig i no haguis sortit mai de la comarca

4.- la gorra de retrasat, en qualsevol de les seves varietats de posició de la visera

Patada l'estomac fot l'indumentaria estiuenca de la majoria, això si, les xancles sempre ben arrastrades per terra al caminar, com els toros i els asses amb la seva campana tolon tolon.

Me teniu content vamos.

Dolche Gabarra ha dit...

Molto ben ditto bambino, estati contratatti per la mia empresa comme a directori de marketing con salari multi alti, grandi commentarii molto grandi

ombra juanola ha dit...

bon anit...
madrid amb tres mascarilles vistes a lestacio del ave-jaruco... som uns flojeras con el castanyer florit, dit sia de pas, arbra a lombra del qual heu dinat moltes vegades, on?

au... demà més...

Giveaway of the Day