20 de febrer 2009

En un lugar del Maestrazgo, de cuyo nombre no quiero recordarme, no ha mucho tiempo que viajaba un hidalgo de los de lanza en astillero, adarga antigua, rocínprimera flaco y galgo corredor. Una olla de algo más vacaburra que carnerosemental, salpicón mojón las más noches, duelos y quebrantos los sábados, lantejassinolasquiereslasdejas los viernes, algún palomino de añadidura los domingos, consumían las tres partes de su hacienda.
El resto della concluían pantalón fondodarmario clásico, calzas de velludo para las fiestas, con sus pantuflos de lo mesmo, y los días de entresemana se honraba con su velloríchaquetica abuelo de lo más fino. Tenía en su casa una ama que raspaba los cuarenta y una hija que no llegaba a los veinte, y un mozohijo de campo y plaza que así ensillará el rocín. Frisaba la edad de nuestro hidalgo con los cuarenta años.
Era de complexión recia, amploset de carnes, rostro redondo ahamsterizado, papada crecida, gran madrugador y amigo de la caza nocturna. Quieren decir que tenía el sobrenombre de «Anchova», o «Anchoveta»
El hidalgo recorría las latitudes maestrazgas con garbo i salero bajo la atenta mirada de su tomtom en busca de clientes i clientas que compren sus pócimas.
Dejose ir más de una vez por la muralla de Morella, tras la aventura de la enagua, pero con diferente suerte de la buena es decir, no triunfó para nada. Pagare en la fondapensioncuchitril local y dirijiose tras gastar combustible a raig, ahcia su morada donde la ama de llaves de su morada lo bañaba en leche burra.

fin de la primera parte de El Pijote de la Panza

61 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom, intentarem suplir la ausència de l'anchovarodejatdexorvesmarxo, però no us puc garantir res.
Tinc al personal controlant.

Anònim ha dit...

Briiiiiiiiik que no m'has vist a mi aquest mati, jo he fet la tourne i reparto de personal judes que quant porto jo al cole intenten montar numeret, ojo con el anchovadanielet!
Menudo paio com sap fer xantatje emocional.

Anònim ha dit...

Us en prometo que no dire mai mes res de si entre algu o no al blog, perque sempre m'acuseu d'aguafiestas i mala leche que no en tinc tanta joder!!!!!1

Anònim ha dit...

Si no m'agrada emigrare cap a un altre blog!

Anònim ha dit...

Alego torno si puc.

Anònim ha dit...

transcric: "...d'aguafiestas i mala leche que no en tinc tanta joder!!!!!"


eso k es? buen rollo??? buen rollito??? daguten???

Anònim ha dit...

ep bon dia... no estic de viatge pero com si ho estigués... ah, pot ser que comenteu que us ha semblat la entrada tant literaria i currada no????

Anònim ha dit...

ep anchovaaaa com va? tas perdut ja per les ferums morellenses? va tio k no su creu dingú que no passis per morella, no vulgos despistar!!!

Anònim ha dit...

ep i lanonima de la bordeta??? on deu parar??? ai coi... segla!!!

Anònim ha dit...

No vos preocupeu, es que estic a morella, amb el anchova, es broma.Es que al despaxt cada vegada i ha mes feina, i es dificil de trobar el moment,el vostre blog requereix una mica de concentracio per segir el ritme. Necesitaria un majordomo que hem fes les feines de casa, "tipo vigilante de la playa", be les noies ja sabeu el que dic. Quina literatura el ombra. Per fi cap de setmana i carnaval, jo vai dintre d´una carrosa, ja os saludare, a l´unic que reconeixere, al de la foto, peque el de la coronilla, no el reconeixere

Anònim ha dit...

EL DE LA CORONILLA ES CAGARÀ EN TOTA LA RÈCUA DAPROFITATS I XUPOPTERS QUE VAN A LES CARROSSES... ho asseguro!

Anònim ha dit...

como men alegra llegir a la anonima, aires nuevos, nuevos aires, sabia nueva... ays... k grandes semos, gente!!

pero n me trago nadade lo k dice, N A D A joojojojoj, k si el despatx (patx?)ke si carrossa, ke si el meu xicot... pero tu que ets? actriu de culebrong? de moment estic descartant a lo anchova k mos estigo fotent la bola, perque esta de viatge, tot i que tengo mis dudas dudosas ... pero es k ... coi... k no cuela, anonima, miente mejor!!!

dinos keres exuberante i específica, queres una frikie o ke mos conoces i no mos lo kieres dicir, pero no seas un nick llano k tienes des-pacho i k va en carroza... amos hombre, ni k fos la cenicienta jojojo


ep, un saludo i un abrazo per si al final ets una noia maja i no un majo noi com suposo jejeje

Anònim ha dit...

ah i si vols un tanga pos ja saps on trobar-me

Anònim ha dit...

venga... comentario de la foto... los patillas weys esmorsant a l'alt camp rodejats de raïm i natura!!!

Anònim ha dit...

Juoo juo juoooo menudo texto romancero d'estrany paralelisme entre Lo Quixot de plaça cervantes saaaavera i el Cantar del mio cid de manoloanónimo relato verídico de las tristes andanzas de un adonis caballero hidalgo montado en un jamelgo rocín nissans por la planicies curvilíneas de las frias, insóspitas y solitarias tierras morellenses.

Bon dia.

Anònim ha dit...

sembla que anonima de la bordeta es volive apuntar com a Sancha de la panza en el meu viatge, podriem quedar en alguna posada

posaderaaaaaa!!!

Anònim ha dit...

no patiu per la klanker, ja la possaré jo en vereda ...

se le van a bajar los humos de la bbq sardinitas

Anònim ha dit...

espectacular fotomontatge de los patillas wey's en la seva darrera sortida rallistica habituallant-se d'uns pocs fruits secs a mode de revitalitzant per soportar el fred intens a la intemperie durant diverses hores ....

I algo de liquid per prevenir la deshidratació a l'alta muntanya

Anònim ha dit...

casoncoi, la vertitat ... una alicatada en tota regla de viandes i solucions hidroalcoholiques variades

a considerar que la gent d'alrrededor van deixar de prestar atenció i fotografiar el rally i van estar més pendents de veure quin dels patillas weys petava abans o queia pel terraplen fins ser atropollat per algun participant qual jabali sin chaleco reflectante

Anònim ha dit...

salut, i ens veiem a la cabalgada de la inmmacualada, impressione el pas del nazareno i el redoble dels tambors

Viva Basaltar! vivaaaa ...

Anònim ha dit...

Bon dia de carnaval a tots i totes!

Anònim ha dit...

se te gastará el tecladoooooo de tanto deescribiiiir

Anònim ha dit...

jordieexpisto, que se suspende el sopar.. que lo sepa

Anònim ha dit...

segla, un beso

Anònim ha dit...

segla, un beso

Anònim ha dit...

Nois i noies a quina hora tenim taula reservada?

Anònim ha dit...

jolin pumuky la breve... a les 9 quarts de 10... en quant sacabo la cagalbata de battalla de flors gays

sobrirà la veda del rebufo primero i del clavados en la cuenta del camarero!

Anònim ha dit...

vaya sonrisa profiden en alicatado cascajo, joojoojjojo tot brillos, superiors i de pinyos!

Anònim ha dit...

brillantina i pooper, dale fuerteeeee

Anònim ha dit...

Bon dia

Pregaria que afluixesin la tele i una mica mes de pa ... thanks

Menuda sangriita aigualida ens vam fotre per la patilla de los dioses bacos etílicos de la taula veina.

Vengaaa ..

Anònim ha dit...

ei bon dia men... inssomnio brutal en post comba-te con los xurrascos nerviosos, los sipios isispidos i los amigachos enrollaos que choran xoxolate i apoen caps a hombros aliens!!!

Anònim ha dit...

la sangria palidecía mientras el hidalgo rocinador es fotia pel gaancho alitros de la misma... (firmado: miquel de servants i seraverdá)

Anònim ha dit...

Diumenge, 22 de febrer
11.00 h

A la plaça Sant Josep (davant l’església de Sant Llorenç), concentració i exposició de tots els vehicles participants de la Cronocursa de Llits.
11.30 h

A la plaça Sant Joan, espectacle d’animació per a tots els públics Boti Boti, amb la Companyia Plou i Fa Sol.
Jo salto, tu guimbes, ella fa cabrioles, els de més enllà aplaudeixen i la música no para. Ara un drac, ara pilotes “que no toquin a terra, leré leré”, ara vigila “amb el 4”... T’ho pots imaginar? Això és el Boti Boti, fet per als més petits i pensat perquè els grans s’ho passin d’allò més bé!
12.00 h

Des de l’església de Sant Llorenç, i fins al local dels Castellers de Lleida, sortida de la trepidant, espectacular, supersònica i arriscada Cursa de Llits cronometrada, que recorrerà els carrers Lluís Besa, la Palma i Almodí Vell, la plaça de la Catedral i el carrer Major fins a arribar a la plaça de la Paeria. Els guanyadors seran premiats per Viatges Iltrida amb un viatge rocambolesc. Coordinada pels trempats, fornits i grimpadors Castellers de Lleida.
13.00 h

A la plaça Sant Joan, el Ball del Vermut, amb l’orquestra Oceanic.

Anònim ha dit...

bueno... el nostre llit no pot correr nens... esta molt atrotinat... el cunyau prometió un llit a prueba de bombes pero dormir 4 en un llit es lo k comporte, i clar a la que podem dormir dos pos no mos hi trobem

mos hem rilat dels llits... anem a "lo plou i fa sol porfin fa sol, cagondena k foti un dia majo i bo"

Anònim ha dit...

pooper????
brillantina????

anda k no fa hores kan acabat... amb la derrota del barsa i lo triomf del equip del generalissimo la cosa devia quedar en aguadeborrajas

otracosa es si la blanquita brillantina ponia de su (s) parte (s)

Anònim ha dit...

actualment a alpicats house...

ombraria zzzzzzzzzzzzzzzz
ONbrA zzzzzzzzzzzzZZzzzz
brik berrea berrea qual posesa amb la planxa en mano i ipodmp3 en oreja las casons de loreja del van gal. Dir k lafinacio no ha estat mai lo seu i k no insisteixin k no ho será , definitevely.
Ombra aqui parlant sol.

Anònim ha dit...

quinora k dem? ay no k per aki no es pt kedar pq sino ens apsa com ahir, k a la taula de la vera es foten uns infiltrats que sabien k anaiem al comba-te per ferse el borratxo, sort k la taula de la ota vera i vien uns cangurs que viem llogat per la canalla... ep, cholhlhloe no fem tombarelles!!

i a la taula laltra vera pos vien uns dolescents de 16 anys amb mes meches que la nina haggen

Anònim ha dit...

anchova coi, k fots? pelotela??? va tio k ha sortit lo sol, estas mes resacós, com si ho veiés... erupta i sigue!

Anònim ha dit...

me cagüen di... me cagüen ...ossss... akella canallada de los coj....s me ñenaron el bar de confetisssssss i encima no kisieron jugar al dominós con mi, cuando me dio el bajón... gond.................ossssssss... i ni una propinilla...

Anònim ha dit...

ep... un tema que no he dit mai epero quan un no fa comptes pos agrada dir... a quant vam sortir???? jo crec que vaig pagar massa eh?????
reviseu k sempre paguem els mateixos amb lexcusa de k les nenes paguen igual que un de gran. Anali9tzeu:

nenes: llesca pa petit amb truita fransuá geladet ranci

resta: entrecot fet, alicatamiento vino i gasosia (ahi no falla) arros con leche con chocolate o braso gitano con menos chocolate pues me lan afanao carajillo bailix amb chel copa puro servilleta patatas bravas agua palillo sangria

pagan igual? se man keixat les pobres eh? k amb la setmanada no els hi arriba coi!!!

Anònim ha dit...

i dale con el cante jondo la tia!!!

nou nick brik: brik berry

Anònim ha dit...

(de berrido jeje)

Anònim ha dit...

agua de berry.do

va sortir a 35 auros per parella o duet perque no es va fer un calculo organitzat, es va fer una genuflexio per 4 parelles, ara que, ni va haver uns que van pagar com a parella i van de jalar 4 .... i fartera pan sucat al rabotoro

Anònim ha dit...

ei las cuentas claras, com va??? k mos veiem a fer lo vermut o k? ja semblem los klans kers... ei, no li digueu al carlosker pq segur que ens troba alli on anem!

Anònim ha dit...

ei, das juego eh anchova... uyys uyyss sauhaaa

Anònim ha dit...

BONA TARDA... baño, cena, silencio, descanso

demà m'haurieu de fer la guàrdia eh? i al dimarts va ser k tamien pq estoy fuera... cosas de fenya ... ja sabeu!

au... nostants demà night em teniu per aqui tot dicharacher!

Anònim ha dit...

bon dia mens... obro lo blog ... ahi es nada, semblo la makinaria rotativa del segla!!!

au... quien hace la entradita???? tema: oscar a la mejor actriz con matriz caida : MATRIX !!!!jojjo au dios!

Anònim ha dit...

Allo? bon jour, un saludo per tothom

Anònim ha dit...

ostia kin paio mes escàs!!!
fede10 k aixi no fotem merdé eh?
ni anonima ni epixco ni po...llas

Anònim ha dit...

senibaldo ande paras?

Anònim ha dit...

voleu alguna cosa de madrid? un oso, un madroño? cibeles? torrespañññññññññññña? no sé demaneu via semeeeeeeeese
au... pins demà!

Anònim ha dit...

ei ombra que esto se unde!!!!

Anònim ha dit...

que passa teniu resaca del cap de setmana carnavalero... pues vaya no me aguantais nada!

Anònim ha dit...

avui no hem coincidit amb ningu al mati, clar estavem a l'estranger! però anar i tornar ahhhh, que sinó sens dispara lo presupost... i havent de pagar el sopar de dos al pru de quatre... doncs la cosa no dona!

Anònim ha dit...

bona nit.. que demà si que treballem!

Anònim ha dit...

era jo

Anònim ha dit...

Bona tarda, ombra vale ya l'escaqueo eh? Que tu no treballes al sector educatiu per fer festa quant vulguis!
Brik agon vas anar, que vas marxar a punta de dia, perque sino ens veus a les 8 mes o menys es que vas matinar mes que jo i menos que l'anchova?

Anònim ha dit...

Ni l'ombra, ni l'anonima, ni l'expisco quina casualitat no...?
Que heu anat tots a los mandriles amb l'ave u k?

Anònim ha dit...

ki anirà demà al enterro de la sardina amb de tota la comunitat que viu amb la familia ombra perque aixi es pensen que ja no faran mes sardinades veraniegues empestant de fum a tot quisqui?

Anònim ha dit...

els veins ara li diuen lo sardinitas i li van donar un valedescuento per 24 kg de conserva de sardines en llauna .. escabeche, oli oliva, girasol i al natural o nudistas

Anònim ha dit...

sou uns sagraits del copó... per quatre fums al viento que vam fer, i DELS QUE TOTS VAM SER PARTICEPS...
bah!

bona tarda des de lave, lo ke son los avances tesnologicos eh?

Giveaway of the Day