18 de març 2008

The day of monkey

Here in Catalonia country es tradició sinequanon que els padrins regalin als seus afillats/ades un pastís amb decoracions variades anomenat Mona de Pasqua –la mona- i no confondre amb la mona que alguns agafen durant la jornada. Originariament era un roscón de pasta amb sucre i uns ous durs clavats a la masa.

Però a partir de certa data els pastissers ojo avizor van posar imaginació al tema i decoren els pastissos amb infinitat de motius: ous o casetes xocolata, personajillos de la tele, de l’esport i del paripé o de las pelis infantils (muñequitos sobre tot i els de moda eh? res de MazingersZ o Orzoweis) ah! i sense oblidar els pollitos amarillos i les horteres plumes de colors que fan de les mones els pastissos més gais que es puguin veure en tot l’any. Es suposa que els susodichos pastissers eran asíduos al Molino i admiradors de les vedettes del Paralelo.

Ara que ja esteu documentats i culturalitzats ja podeu començar a buscar als vostres padrins i reclamar totes les mones atrasades. I altres que ara s’enteren del tema com lo Milanés qui ha dit a la redacció “Jolín, ahora tendré que comprarle una a mi ahijado el Víbora!! con todas esas plumas y mariconadas, me la tira a la cara, verás!!”

Ens veiem en tant magna jornada. Happy day of the monkey i perlamordedeu i santcristodebalaguer compreu-la sense plumes, weys.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

ei, orzowey era tu idol de la infancia??' era un gay del 15 eh? ves fent ves fent!!!

Anònim ha dit...

per cert, mas xafat lentradeta eh? de nada de nada...

Anònim ha dit...

el dia de la mona no es cap sacrifici pel menda... de moment ni tinc afillat ni afillada i la cosa està cruda... asing k eso k mastauvio...
ni palma ni palmon, ni mona ni moñón!!!

Anònim ha dit...

doncs al mona lerenda li toca apoquinar un parell de tartas dragqueens pels seus afillats amb les corresponents figuretes. I total a la canalla aquest tipus de pastís no li fa felipe massa el pes.

Anònim ha dit...

He fet l'entrada a pelo sense veure que tu ja havies actuat amb la característica eficiència i eficàcia, si no fos per tu això no rutllaria ni amb rodes de celofán.


Ala, jastá, la pastilla sabó s'ha gastat.

Anònim ha dit...

ei pelotari.. gracies pel sabó pero ho faig com si fos una onegé, la bona obra del dia, saps? no cal que la chusmaker em tireu floretes, al fin i al cabo, no cale ke me tireis dela rosas, ni me me riais las gracias jajajajamilton...
pero mas xafat lantrada meva
apuntado kedas

Anònim ha dit...

dins de les activitats ONG de la family ombra (o shadow en anglès per ferho més intersant) el domenche que ve sestà gestant la
1ª calçotada extracatalonia in the monegros desert amb un total de vora 500 calçots encarregats, llenya de flama a dojo, kilos de salsa calsotera a càrrec de la Ruscaolganietolleda amb recepta secreta asing como baberos pa la ocasio tejidos en sedafisna.

Por supuesto, i sin dudar, el blog instalarà camaras fijas para la captacion de todas aquellas situaciones que sean comprometidas i comprosacadas, para vuestro deleite... deleche en castellano!


signat: familia ombra, exportant catalunya al món

Anònim ha dit...

si que exportarem si, a com està lo euro front lo usd i la imatge hortera de les mones això te pinta de gatillazo forever

Anònim ha dit...

aixi magrada , confiar en los conomistes del futur, ostias... k un ha tudiat per algo eh???

Anònim ha dit...

efectivament sr redactor, la decoració de les mones supera ampliament en horterisme i malgust al coloritos del Paco Clavel

Anònim ha dit...

Demà es Sant Josep, joselito, pepe, josé, jóse -d'amanerats- josefa, josefina, joder, josma, josefran i tota la innumerable recua de segons noms.

Felicitats per endavant pels que llueixen un nom tanc bonic. ejem ...

Anònim ha dit...

josepet, josete, josema, joseluis, josecarlos, josealberto, josevicente, joseba, josemi, joseiñaki, josesalustiano, joseosecaeraelboton

Anònim ha dit...

Bona nit, pijama posat, sapatilles afelpades i palillico en boca, hogar dulce hogar.

Anònim ha dit...

hi ha algú a qui li agradi la fruita aquesta de la mona escarchada deshidratada base de les típiques fruticas dAragon? Ho dic perqué tinc una conserva de l'any 89 al armari i no se que fer-ni però està perfecta eh que les conseves no caduquen fins que explota la llauna o salta la tapa del pot de vidre.

Anònim ha dit...

OMBRA FELICITAAAAAAATS!!
Aquest any no tenia perdó si s'em escapa perque ho heu anunciat a bomblap i platill!

Anònim ha dit...

En el tema de les mones i padrins la millor la meva que fa un munt d'anys que soc padrina d'un celiaquet que no menja mones!
Si es que es te que sapiguer fer!

Anònim ha dit...

De totes maneres sempre m'ha costat més el regal que la mona, i ara encara me la demana fins quant creieu que li he de fer?
Ja té 22 anys!
I treballa al menys ho fa veure!
Potser que li planti la canya no?

Anònim ha dit...

Canvio ou de xocolata per figura del banyetes, que la meva segona afillada m'ha sortit pidolaira i amb any i mig que te ja hem demana el aiaibanyetesquincargolmesbufó!

Anònim ha dit...

deunidó la potentada afamilia anchova... un parell de ahijaus per cap... oel tus vuevos...de pascua vui dir

jo en canvi... ni un... i larmengol en te un pero lluny i ja es grandet per xorradetes...

Anònim ha dit...

ancho... deunidó els putos spams eh? li diré al segla k es foti lo correu al cul... al cul de mona, vull dir, eh?
jiijij, k alego samprenya ja ho sabem!

Anònim ha dit...

i pumuky ni aparecer... ah per cert, es comenta k el predicator predica en otra mona el dia de la mona... jam permetreu epero jo a akesta mona no li vec el qué!

Giveaway of the Day