03 de març 2008

Equipament en l’alta muntanya

La muntanya i el mar mereixen un respecte. Els canvis en les seves condicions son impredecibles i cal anar preparat pel que pugui passar. Aquesta es una realitat que la famosa sherpa Tetabrik te assumida. Hàbil coneixedora i professional de la indumentària de l’alta muntanya a dur en cada ocasió. Se la va veure anys enllà de treeking per Aigüestortes, la jornada aflorava bona i uns aires –ningú va ser, clar- van canviar el panorama, la neu va començar a caure ampliant el gruix ja existent, la temperatura va sofrir un daltabaix, qui més qui menos anava equipat adequadament però endevé con Tetabrik ... anava calçada amb unes sabates de retaló de marca, amb modernes tendències coloristes i també d’absorbir la màxima humitat possible.

De nou, asombrado, maravillado i estupefacto em quedo davant la indiscutible eficiència en la elecció del equipament a dur quant es viatja a l’alta muntanya, aquesta vegada el calçat no va ser equivocat des del punt de vista muntanyenc, estèticament podem obrir un concurs i la liga protectora d’animals la seva opinió tindrà davant les botes efecto pataChiguaka de las galaxias con más pelo que la txepa de l’Ombra. Però enresulta que com a pantalons de muntanya se’ns equipa amb uns de .... gore-tex? kevlar? transpirables, térmicos, impermeables? NO, se enfunda unos enbonitos pantalones d’anar de compres pel carrer major de clásico estampado, fino algodón i alaaa ... muntanya d’alt sense por als escalofrios, descenso del flujo sanguíneo, entumecimiento, hipotermia, congelación o altres famoses chorrades sobre el fred i els seus efectes sobre el organisme.

Amics de la Muntanya

59 comentaris:

Anònim ha dit...

quan sabies paraules es verteixen sobre aquest tema
efectivament patachiguaka fou un prestec per part duna persona familiarment allegada a la tetabrik pel que puc arribar a saber

pero no em quedo amb aquest punt sino ke faré dues altres afirmacions amb raó de ser:

1.- el laguna gran tour de france va quedar mes farcit de pels tiesos de chut de mamut gay que si la taky sagues revolcat amb lo mes guapo husky liberiano del mon durant tres hores seguides i sense metodes anticonceptius

2.- les botes eren un 42... i si sou observadors sabreu que tetabrik calça un número de peu que quasi no permet anar de puntetes, doncs ja ho sembla!

Anònim ha dit...

aixo ens porta a dues preguntes:
1.- qui passarà el sepillo atrapapelos por el cotxe del menda?

2.- amb què omplia tetabrik el buit de les patachiguakas?

sisplau, respostes, menys debats de putos politics xaperos i mes respostes clares!

Anònim ha dit...

hay fotos?

Anònim ha dit...

molt bona investigació! pero que expliqui la implicada en tal fenomen investigador la seva relacio sentimental amb lo Chiwaka, com es van coneixer, amb que es depilaven junts, com feien per escupir els pels, etcétera.

Anònim ha dit...

diuen que lestiu passat es va veure a la tal sherpa per la banda d'aiguestortes que dona a Espot
va accedir a la primera casacada que hi ha amb roba esportiva, cap menció a botes peludes, sabata tacon o manoletina en sus pinreles

Anònim ha dit...

durant la travesia per aiguestortes es va vuere també una companya de cordada anomenada sherpa klanker victoria que justament havia comprat lo seu calcer a la mateixa botiga; sort dels maromos que anaven ben equipats com sempre i de la seva habilitat orientativa!

Anònim ha dit...

realment algu sa cregut per un moment que la brik pugui fallar en la seva indumenteria?

Anònim ha dit...

si, lo dels pantalons es ben cert, però hi va haver un problema de tallistica, es a dir que vaig portar els pantalons que fa cinc anys m'anaven astupendament i vaig confiar i enganyar al meu subconcient inconcient.... i quan me'ls volia calçar no hi va haver manera.
a més amb les noves tendencies de vestuario, ficar-se uns anzibenson reprets queda fatal!!!!

Anònim ha dit...

no sus precupeu que la propera temporada es fara una inversió en vestuari, però caldra que ens hi fiquem tots....

Anònim ha dit...

que valor calçarse esas botas...dios!!!!

Anònim ha dit...

lo de las botas es un tema aparte...

Anònim ha dit...

he de dir que lo aiguestortes va ser un fallo de la temporalistica,(canvi de temps) cal avisar a la gent, que, a mitja travesia es fotera a nevar un metre de neu i haurem de tornar a casa gairebé busejant...listos....

Anònim ha dit...

he de dir que lo aiguestortes va ser un fallo de la temporalistica,(canvi de temps) cal avisar a la gent, que, a mitja travesia es fotera a nevar un metre de neu i haurem de tornar a casa gairebé busejant...listos....

Anònim ha dit...

sa repetit sense voler, pero si algu no ho ha entes doncs q ho torni a llegir

Anònim ha dit...

pero les sabates us puc ben assegurar que no eren a retaló... però de marca ben segur!

Anònim ha dit...

que bien se lo pasaron los skys en la excursión, que paseito se dieron

Anònim ha dit...

a les preguntes sobre el tema que avui tant us preocupa:

1.los pelos los recoges tu i te haces una xupita de cuero destas que teien un gorro revordadito de pelos de no se que especiment animal que seguro ja no existen.

2. los metros de bota que em sobraben els vaig emplenar amb llesques de pa, becon, franfurds i una dotzeneta de xurros per si us venia una mica de gana a mig mati.

deu meu quina colla de desagraits!

Anònim ha dit...

ja els hi vas donar una mica d'aigüa i pinso a les peludes a les pistes?

Anònim ha dit...

ostics, k bons los xurros a mig mati, anchova, son los de les boters umhhh

Anònim ha dit...

he de fer un alegato a favor de los pantalons ja sian anzisbensons&hedges o marca la ke sigo arrepretaos estilo fa deu anys... aixo tornarà i llavors jo riuré, de fet als surferos no sels hi marca lo k sa de marcar en canvi amb paketero vas sense mentides pelr la vida... se marca el k hay, ke ay... es bien poco pq entre pret, el fred, los arrastres que et foten lo palet entrecames i pretant, i el congoje de la neu primavera, pues se ve alli un hilillo, de fet, hi via una noia k em sembla k tenia mes paquet ke jo... per mi k era el filet del tampax , aixi k conteu lo kes marca, sembles un travelo sin operar!

pero tornaran i riuré, jojojo... ja vureu... abajo la moda!!!

Anònim ha dit...

senyors i es... portem dos dies de pixera continua tenalady a casa nostra per part de la tetabrik.dans... es desternilla, ves k hi farem, li fa gracia tot lo k llegix... tinc fotos i videu k es passara per akest blog tant bon punt ho tingui peparat pero es k vaig de bolid... es acollonante

Anònim ha dit...

me retiro un ratet!
rius yetibrik?

Anònim ha dit...

que no hi ha més calçots?

Anònim ha dit...

calçots no ho se però calçotets bruts, una pila

Anònim ha dit...

es que encara no he fet la bugada del cap de setmana desqqui i lombra diu que portava els pantalons molt reprets, doncs imagineu els calçotets... no millor que no..

Anònim ha dit...

que en sou de bruts cullons!!!!

Anònim ha dit...

destraler, fes el fotut favor de no aparcar en doble fila per comprar medicaments per alguna repe a baró de maials que tapones el transit amb el mafios Romeo i julieto per molta americana de pana que portis

Anònim ha dit...

Per a sherpas en asemejanza a mules de carga els dos paranormals retornant al BobMarley llogater tot el material subministrat per la jornada. Alli los vieres carregant en un sol viatge 4 pares de botas, un parell pals d'esqui, uns skis curts, uns skis acorasats de lo que pesaven i el casco penjat a la güevera. Això es eficacia mulera. De mentres, les princeses de la neu comodament assegudes al cotxe escalfant-se el parietal pensante.

Anònim ha dit...

i tu chova. et saltes els semafors en vermell que es pitjor.

Anònim ha dit...

i la trufa

Anònim ha dit...

que es un semafor?

Anònim ha dit...

No, sinyor pirulillas de posar-se al carril de la dreta per adelantar a base de masacrar la primera marxa a la fila de panolis, no, cap semafor en vermejo que jo veiés.

Anònim ha dit...

vols dir que veus una merda tu, a part de xorves que et sembla que et coneixen i no coneixes de res... ai panoli!

Anònim ha dit...

segons les estadístiques tinc enormes posibilitats de veure totes dues coses. Fixe, merdes i xorves.

Anònim ha dit...

ja queda clar que tens molt bona vista, perque les meves botes eren ben discretes i tu les vas veure, potser mes que vista es que ets un gran observador!

Anònim ha dit...

Uns peus ben calentes que portava jo... no com altres que anaven amb sabata d'esport mudadora de color torrat... a tot cas, eren per camuflarte entre la neu u que?

Anònim ha dit...

calçots no pero alguna catalpa potser si que hi haurà

Anònim ha dit...

quines son aquestes estadistiques que lombra home de numeros i la klan dona decomptabilitats no coneixen de res.

Anònim ha dit...

per cert, on i com tens a la familianxova, ja saps que dijous heu destar tots be que la Magi i el padri passagan gevista!

GUCCCCS!

Anònim ha dit...

kina animació no puc llegir els vostres comentaris, però veig que esteu inspirats un petó.
Teta a veure si parlem aquesta tarda que he de dir-te unes cosetes!
I nois us anyoro molt!

Anònim ha dit...

sera possible?
us enyoro... jojojo
tremendo... i damunt k te unes cosetes a dir i ke no les pot dir aki... bah!!!

Anònim ha dit...

us enyoro amics meus... tampoc puc escriure... tengo un uñero en el dedo i no puc posar accents. buaaaaa...

Anònim ha dit...

ja està els celosos que ho volen saber tot!
anxova no has respòs a les meves preguntes

Anònim ha dit...

quines preguntes????????? me lo puede repetir ... només hi ha interrogant en una .. el meu calçat era d'urbanita pixapins que total per estar-me tot el dia a la calurosa cafeteria oliosa podia anar amb les xancles de la playa i, per cert, a mi també expliqueu-me cosetes que també enyoro .. sobretot les bandejes de mandonguilles i rodó amb salsa.

Anònim ha dit...

ombra, a vore si quedem que et vull dir unes quantes cosetes, punyetero

Anònim ha dit...

ja torneu a mariconejar el blog, deixeu-se estar de floritures sentimentals i més realitat crua i dura

Anònim ha dit...

per cert, si les botes de chiguagua perden pèl posseu remei amb celeritat amb algun salvador crecepelo o al final tindreu que pegar-li un bisoñé i quedarà dels Mangra

Anònim ha dit...

catalpes a tort i dret us fa falta

Anònim ha dit...

ja os dire n'estic fins als ous de treballar avui.

VISCA EL BARÇA. FORÇA BARÇA

vaig a veure el futbol

Anònim ha dit...

però a Bcn no? que encara falten 3 hores per a que comenci

Anònim ha dit...

i visca el barca, la barca del chanquete i ay quien maneja mi barca

Anònim ha dit...

avui jugen contra uns que no embruten calsotets, no como otros ombriboros

Anònim ha dit...

ep, els meus calsotets no estan burts, son negresi quin vego una taca marroneta k ho digui ara o calli per sempre!

Anònim ha dit...

collons k nomes teniu un seient a casa per vore lo futebol? o assiteixes a algun bareto? en se dun bar a alpicat que despres de pendre 2 birres fan un numeret escenificant que no poden connectar lo plus i tots pa casa... pero ja has consumit...

Anònim ha dit...

anchova...o chova per altres (tot i que nomes me renye a mi quan faig deminutius) menyores? pues apreta el cul,neng, k be ket vas escakejar a la minima durant lo finde, vale? i em deixaves al carrec de les del zara, les ostiaskecomenknocallan i lo nielet $ ona

Anònim ha dit...

jam vurás lo dissabte, tontet!!! pewr cert, ion confirmat, milanesia confirmat, jo i tu, el pere... si no pare pos tamé... i falta lo segla,

aixi k segla defineixte... ets gay?¿ ays, vui dir , vindràs? el local esta por escoger, uns proposen menus tancats a 30 € i altres el "local mas cutre que encontremos como nosotros juo
juo..."

parla segla!

Anònim ha dit...

ke? las tardes se duerme o k?
ays deus meus...
bueno... como no hi pogut vore lo barça dic k han kedat 1-0 i punto...

Anònim ha dit...

Bona nit a tots/es! He tingut tanta feina llegint i rient que se m'ha fet tard, demà ja us dirè alguna cosa més.
Perdoneu la meva absència pero...
El anchovadanielet avui ja no se'n anat de bareta nomès un poquet al dematí, crec que ja està quasi recuperat, menos mal perque sino... sense custodia ens quedem.
Per cert segla i yesmi aixo de la panxa del chovadanielet ve de casa vostra, ja hem perdonareu..!

Anònim ha dit...

si tireuse les culpes els uns als altres. Mals pares!!!!!!

Giveaway of the Day