11 de juliol 2008

santa olga

SANTORAL - ONOMÁSTICA
Santos del día 11 de Julio
Santos Olga, Juan, Sabino, Abundio, Marciano y Benito

Nombre de origen germánico que significa alto, divino y por extensión se le asignan también otros atributos de la divinidad como invulnerable, inmortal... Olga es el resultado de la eslavización de Helga, nombre escandinavo que se relaciona con el de Elena, del que muchos consideran como una variación, porque ese fue el nombre que adoptó la princesa rusa santa Olga al convertirse al cristianismo.
Santa Olga es una princesa rusa del siglo X, esposa del príncipe Igor. Al morir éste, la princesa ejerció la regencia durante la minoría de edad de su hijo Sviatoslaf y al quedar libre de sus responsabilidades de gobierno, se convirtió al cristianismo y recibió el bautismo solemnemente. Murió en 969 (te collons lo numeret no?). La iglesia rusa celebra su fiesta el 11 de julio, día que suelen elegir las Olgas para celebrar su onomástica.
Otras Olgas dignas de tener en cuenta son Olga Constantinovna, reina de Wurtemberg, nacida en Rusia en 1822 y muerta en Friedrischshafen en 1892. Era hija de Nicolás I y de Alejandra Feodorovna. Digna también de mención Olga Nikolaievna, nacida en Rusia en en 1851. Hija del gran duque Constantino de Rusia, casó con el rey Jorge I de Grecia. De este matrimonio nació Constantino I, padre del rey Alejandro. De Pablo I de Grecia nacieron Constantino II y su hermana Sofía, reina de España. Olgazana, Olgaita, olgalleta i olgamarús, fueron reinas de sus casas y princesas por un día en pograma de TV. Tamién la Olgamengol, hija de peter ustinof i olga nét, casó con ombra i tuvieron ombretas varias, destinando su actividad pofesional a la ensenansa i educasion de xurumbeles varios, asing como ser de la ong micasaestuya i la ong companyerasconflictivas.copón
Las Olgas y Helgas se distinguieron además de por su firmeza en el gobierno de sus reinos y principados, en la generosidad para con sus gobernados. Olé con el almanaque com encerta! Felicitats!!!

21 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS!!!
ja sus heu despertat... es per no trucar i donar pel bullat...

Anònim ha dit...

felicitats i per molts anis

Anònim ha dit...

congratulations!!!

Anònim ha dit...

Des de la catedral dels menus de microones t'enviem felicitacions i una abraçada o bofetada d'aquestes de virus que ara us inventeu. Per molts anys ... pugueu tenir la terrassa ben plena de gent però us recordo que nosaltres eram els co-financiadors socis adossats colaboradors de mudança i estem fent poc us dels privilegis barbacoeros, queda dit.

Anònim ha dit...

ostras, si, la mudança, no recordaba, on vaig col·laborar discretament .. aportant vehicle, conduint-lo sota condicions infernals de suada i fum de tabac, carregant caixes amuntavall com un poseso -pos eso, com una mula carga- descarregant a destí, .... ara entenc el mal d'esquena

Anònim ha dit...

com? poc? si, queixat al damunt, dingú i repatixo dingú ha gaudit de la barbacue portatil tant com tu, basicament pq akell fou lo primer day nocturn i k poches repetiran si tho guanyes... p.e. entrant aki com abans jeje

Anònim ha dit...

hola a tots i totes i moltes felicitats a tots i totes aquells i aquelles que< avui és el vostre sant i aprofito per saludar als meus amics del blog!
i dir-vos que ja queda menys per les vacances o hollidays petons i fins aviat

Anònim ha dit...

Si, si, muy bien, igualmente, pero y desde donde te has conectado Pumuky? desde l'endossao e invitada a nueva cena barbacue?

Que tenemos globos sondas e informadores que nos pasan el parte nocturno de actividades cada noche a las 23 HotelPapaMike o sigui a 23 h p m en llenguado fonètic internacional.

Anònim ha dit...

jatastas pasant ombra, una altra tarda ociosa sense ni saludar i aixo que la propera setmana estaras mut i a la gabia

Anònim ha dit...

Ostitu, que fuerte mandente, estaba despenjant el cartellot de pis en venta -ep, no està venut- i habilment he tallat el darrer punt de subjecció .... lo cartell ha volat i quedat a la terrassa del 3er, suerte tengo.

Anònim ha dit...

ara mismament baixo a buscar-lo, ja estaran desperts que tenen canalla petita i potser ja hauran fet café .... fins ara.

Anònim ha dit...

Jodeee que mal educats, portava mig hora tocant el timbre i cridant, no volien obrir-me, al final, despres de les patades a la porta i de baixar el taladro per perforar el pany han decidit obrir i tornar-me el cartell, tema solventat, no sé que li costa tant a la gent obrir la porta a la primera i no tenir que trucar la policia, jodeé.

Anònim ha dit...

però neng que fots a aquestes times aixecat i ja donant per allí al veinat, i pa que treus el cartell si el pis no està encara venut, quin poc marqueting que tens!!!

Anònim ha dit...

moltes gracies per lallau de trucades que vaig rebre ahir, no, no es que minporti pero vage, ni que sigui per quedar mig be ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!.

Anònim ha dit...

es broma!

Anònim ha dit...

es nota que tinc lombra per casa i lliuro una estoneta de canalla!

Anònim ha dit...

ei segla esta molt lleig suplantar a les 6'49 hores el nick del anchova i inventarte una historia immobiliaria que saps que son les k mes li joden astualmente... poca sensibilidad coi... no serviries per ser guey

Anònim ha dit...

ah i bon dia! i bon encierro
un saludo pa julen madina...
i ahir tarde vaig fer tarde sabatica i cena de celebracions en el fornet de la capital de lleida... kina calor a la city no¿?
no baixo mes!

Anònim ha dit...

que coi pasa amb aquest Madina? ja està be tant insistir amb els saludos y la polla en vinagre, que pasa, lo julen?

Anònim ha dit...

ei ancho , localiza un espai opcion B tormewnta, ja saps k el lateral de la nostravostra casa endosada no te cobertura i llavorons la brasa sapaga i k fotrem amb lo migberro i mitja vedella kem pillat al plusi doferta amb la comra de 550 bolquers talla ultraslim... eh? ja tens feina... olga-sán

Anònim ha dit...

pumu si et penses que amb aqeuestes entradestes simples i rancies ocuparas el lloc dantuvi, vas etivocada, ho sento pero ho he de dir... !

Giveaway of the Day