28 d’octubre 2008

per un cop, parlem de finances!

Me comentaba un compañero de trabajo que hacia un par de años había encontrado un dentista en su barrio que trabajaba bien y a muy buen precio, que le había hecho varios arreglos, entre ellos una reconstrucción con funda por 300€. Al cabo del tiempo le empezó a molestar la muela de al lado, y acudió nuevamente al dentista y le comentó que sentía pinchazos. El dentista “económico”, le miro la muela contigua, y le dijo que el no veía nada y que estaba bien, que ya se le pasaría. Repitió la visita varias veces por las molestias y la respuesta del dentista siempre era la misma, “yo no veo nada, la muela esta bien”.
Ante el desconcierto producido por la poca importancia que le daba su propio doctor a su problema , acudió a otra clínica cercana al trabajo. Las instalaciones eran mucho mas nuevas, el dentista le miró, le tocó la encía y le dijo que parecía un problema de la funda, le hizo una radiografía digital y en 20 segundos la estaba viendo en una pantalla TFT donde se veía claramente una infección de caballo debajo de la funda que llevaba desde hacia menos de 6 meses. En fin, cabreado se cambió de dentista, y el nuevo le cobro 500€ por la nueva funda y 200 mas por la mano de obra. Al final, por querer ahorrar tuvo que pagar lo barato y lo caro, y comentándolo con el nuevo dentista el que contestó “somos demasiado pobres para comprar barato”.
En épocas de crisis y de baja confianza, a veces nos sentimos tentados a comprar barato, pero al igual que en momentos de bonanza hay que ser racional y no subirnos por las ramas, comprando por encima de nuestras posibilidades, también hay que ser racional en época de vacas flacas, ya que si de pronto todos compramos “lo barato” a pesar de que tenga menor calidad, nos estamos perjudicando a nosotros mismos como consumidores y estamos castigando al productor que trabaja bien y con calidad, y premiando al que trabaja mal, empobreciendo el tejido productivo.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

amb aquest comentari superem les 197 entrades de l'any 2007, que va començar a l'abril pel blog, i seguim endavant no amb poques penuries economiques i/o ideològiques

Anònim ha dit...

el anchova ma abandonat... buaaaaaaaaaaaaa
o això o es que està preparant una castanyada memorable a casa seva... con gogós a gogó, dancings, jardins per arreglar, piscina buida... serà aixo, pobre, com me passat!!!

Anònim ha dit...

estarà celebrando la bajada del uribor?

Anònim ha dit...

bueno, si, a vegades lo barat surt car i lo car molt car pq en realitat val dos duros, i si no ho necesites no ho compris, ni car ni barat ni a un intermitg.

Anònim ha dit...

ja em discupareu ... estic de baixa laboral .... y hasta aqui puede leer

Anònim ha dit...

Bajaran los tipos de interés la próxima semana y como consecuencia previsible, tambien el euribor. Como os queda el cuerpo? y la hipo?

Anònim ha dit...

la hipo me da hipo pq vam renovar-la amb el tipo mig de setembre... ole oleeee... aviam si aguanta 6 mesos baix i llavorons otro gay cantarà!

Anònim ha dit...

ep, est``as malalt??? k passa? plovia i feia mandra nar a treballar? o tens febrícula partícula? millora't doncs-la-hi-ho!

Anònim ha dit...

ep, est``as malalt??? k passa? plovia i feia mandra nar a treballar? o tens febrícula partícula? millora't doncs-la-hi-ho!

Anònim ha dit...

ep, sembla k plou... aixo va bé... sempre k no sigos usuari de moto... k pel k vec no keden ja!

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom varies baixes a casa nostra per ser esactes un 90 % de baixa, clar s'atansa la castanyada!

Anònim ha dit...

ostic 90%.. aviam, jo k soc de numeros el anchovanielito val un 10 %, lanchovanna un 20%, el anchova un 40% (mero reparto de pesos i medidas)... i tu un 30% per tant no entenc el 90% a no ser que tu tascagachis només una part del dia o algo aixina... pq la cosa es lescagachamiento generalizado patas abajo, me supongo dado el estado del chovanielito el domenico per le migdia, nor?

la darrera vegada daskest episodi a mi sem va receptar unica i exclusivament beguda isotonica, isostar o gay-torade o algo asing... durang 48 hores... i sino el recurrido arrosset engrud!

cuidar-se!

Anònim ha dit...

realment fa uns dies algu va riure dunes cagaleres k vaig patir, amb dignitat, aixo si... no fare llenya de l'arbre cagat, o era caigut? i desitjaré una pronta recuperació del tema pq sino la factura daigua serà descomunal tante cadenes de water llansades per la gorda borda... a tomar pol culo ecologia i recuperacion de reisuos... sort k no teniu pou siego com a la torre pq sino a mes de siego es kedaria mut, sord i amb un telele , pobret! bueno valor i al cago, ayyy al toro... un besito, anchova, sus enyoro, amics wapets... a tu segla no!

Anònim ha dit...

bon i plujós dia, bon dia per quedarse tapat a casa sin molestos ruidos i sovant all the day!!!
esperem pronta recuperació del klan dels anchova...

Anònim ha dit...

bon dia, des de la capital del segrià, anchoa operativa al 85% us saluda.

Vagi dabuten lo jornada

Anònim ha dit...

bon dia, des de la capital del segrià, anchoa operativa al 85% us saluda.

Vagi dabuten lo jornada

Anònim ha dit...

uy superoperativa eh? duplicant comentaris per ficarse al podi de supercomentaristes... estàs fatal anchova, descansa... els altres membres?¿

Anònim ha dit...

bones, ei que ha plogut a veure si sortim com els caragols i deixeu un rastre de baba a modus de comentaris ... vaaaa, expliqueu-me com us va la vida i aíxines no caldrà que doneu calor amb aventures i desventures el dia de la castanya ... la castanya em fa ballar .. quan la toco calenteta .. la castanya em fa ballar. .. pq me la vull menjaaaar ..

Anònim ha dit...

ni tampoc amb altres temes de literatura oscura i demencial, o preferiu guardar-los per amenitzar la vetllada, eh????

Anònim ha dit...

kina nas fet ara??
miedo me das i mas miedo das a otros sigilosos con tus historias para no dormir del abuelo anchova con sus quehaceres diarios... i hasta aqui puedo leer k luego recibo el alto, kietor!!!

com esteu?

Anònim ha dit...

pumu, k ? de huelga bloggera??? ja te val!!!

Anònim ha dit...

gondena tots dormint???

Anònim ha dit...

encara dormiu??? ni ha k jan fet saltar alarmes i tot... de lujo... bueno... tot bé? suposo que laboralment actius tots eh? anchovanna cuida'ls k no valen un cagarro... ostic, k ben trobat... va, coi, kes amb carinyo... bueno... piro un rat... k tinc feny... per cert, aixo ho llegeix mes gent de la k mos sembla jojojo

Anònim ha dit...

no men jodas txaper, i tu anar posant fotos, noms i historial

Bon dia pandilla de castanyetes i boniatos

Anònim ha dit...

ja estic recuperat maxime quan ja em foto un cafelito i varios da cigarricos en plan currela atrafegao

Anònim ha dit...

ep, i sense boina

Anònim ha dit...

ets tant facilon... ki ha de llegir això eh??? el milanes, diuen...

Anònim ha dit...

res millor per cuidarse k fer una entradeta home... escatologica si cale... si? o si? la resta del klan son ja efectius? esperem k si pel bon curs castanyístic... i demà festa!!! per alguns/es... brrr

Anònim ha dit...

fenya endarrerida?

Anònim ha dit...

Güenas, en serio, pausa Kitkat caducat, menuda jornadica la d'avui i la d'ahir, estic pagant les conseqüencies del reposo del guerrero patasabajo samurai.

Se os saluda julenmadarigas

Anònim ha dit...

tinc fallo mismament del celular, casoncoi, i ara que collo li pasa?

Anònim ha dit...

ei es clebra el aluvion de feina del anchova... diuen k tot tan malament pero jo vec els bars plens... com va la venda camions? bé? segla????????????

Anònim ha dit...

BONA NIT MUDES I MUTS!!!

Anònim ha dit...

BON I ATRAFEGAT DIA... ES BONIC K PLOGUI, AQUI HI HA MÉS SILENCI SI PLOU!

Anònim ha dit...

BUENOS DIAS TENGA USTED

Giveaway of the Day