26 de juliol 2007

la gastronomia madura

Un tema candent en aquests moments de la nostra vida resulta ser la gastronomia, i més concretament L'AFICIÓ CREIXENT PER LA CUINA I EL MÓN GASTRONÒMIC QUE L'ENVOLTA.

Cert és que estant tot més o menys entre els trenta i els quaranta, amb diferents situacions filials, es pot produir, com així ha estat en alguns dels considerats membres del blog (tot i que alguns semblen muts), un creixent interès per l'elaboració de delicatessens que mai abans se'ns havien passat pel cap.

El més demostratiu serà descriure una sèrie d'exemples per il·lustrar el tema en qüestió. S'han donat casos en què el subjecte ha adquirit un wok o güoc o paella fonda (pake enganyarnos?) i ha resultat ser el tret de sortida des d'on es realitzen "exquisits plats": verduretes saltejades (del findus o de la sirena), ous remenats (joder, como los de mi abuela de siempre) o fins i tot, gambetes al ajill (cony, gambetes i all, punto pelota).

Altres han descobert el món dels desserts, no aquells llocs on no hi ha aigua, incultes, sino aquells dolços elaborats amb productes bàsics i naturals que et fan quedar com un expert paleta, doncs automàticament et donen carnet d'oficial de 2ª, perquè sens dubte, se't dóna bé fer pastera. No cal dir massa exemples però conegudíssim és el pastis au l'engrud du xocolait noir.

Recentment hem descobert un món culinari nou com és els cornupetes i l'allioli, que són productes de casa nostra des de segles però que ara, depenent de qui els cuini o d'on provinguin (de marge, de segla, de cementiri...), guanyen molt, o al menys això diuen...

També trobem exemples d'experts culinaris en fruites: qui no ha sentit allò de "aquest melò és el millor que he provat aquest any" o "mmmm aquest meló és una mica pepino, eh?" o inclús "prova'l prova'l dolcisssssssim, mel... ohhhhhhhhhh". Al cap i a la fi, meló! però també aplicable a préssecs, nectarines (de carn blanca, no les de carn fosca), etcètera.

I altres incautes cuiners son capaços de publicitar les seves obres d'art i alego resultar ser un fracàs pel paladar menys exigent (estil joseph casa paella); estem parlant del spaguettini engrudo al uovo.

Menció apart mereix el capítol PAELLA: aquí cal abaixar-se el pantalons i reconèixer que qui fa una paella amb foc de llenya te molts números de ser nomenat el CHEF DEL GRUP i suar durant moltes jornades intentant superar-se cada vegada. En conec un de mestre paellador que fenya rai quan comença a suar, doncs s'engresca i no hi ha qui el pari, i no deixis un grà que et fot un bolet volador eh? això si... bona bona.

Però no penseu que només s'ha escrit això per destacar certs mestres culinaris del grup, sinò per fer pensar una mica...- què vol dir que has descobert la cuina? que no en tenies abans de cuina?- què vol dir que gaudeixes molt a la cuina? que no havies gaudit mai a la cuina?- què vol dir que has descobert la utilitat del davantal? que pot ser no sabies fer la tenda de campanya amb el citat davantal?no us enganyeu, l'atracció per la cuina i l'elaboració de plats omple el buit que deixa la fase Sexo desenfrenado, com tothom sap; pels curts, com jo, m'explico: a l'acabar-se el període SEXO, per diferents circumstàncies entre les que trobem una edat entre 30-40 o edat semifogosa no pubertal, i una descendència en edat infantil o bebés de teta, sorgeix l'interès gastronòmic que ens plena les estones que, en altre moment de parelles recent formalitzades, plenaven els preliminars, els eliminars i els posteliminars setsuals.

Perquè penseu sinó que hi ha gent que es passa la tarda a la cuina i altres només ens fem un bikini i arreando!

by ombra investigadora

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Excel•lent el teu treball d'investigació culinària i quanta raó en que el despertar d'aquest hobbie en alguns és motivat a la dormidera de l'altra pràctica comentada, que cau, muy a nuestro pesar, en desús. Esperarem als 65 anys on sembla que hi ha una etapa de ressorgiment de l’activitat sexual, que ja no procreadora, però amb precaucions i limitacions, com poden ser, les posturetes, acceleració de pulsacions, tendinitis, dolors musculars i de l’ossamenta, fabricació a gran escala de gatillazos i altres petites limitacions ... bona perspectiva la que teniu alguns.

Anònim ha dit...

Per cert, has oblidat comentar els reconeguts plats, que cierto arguinyano amateur de pacotilla elabora i de gran acceptació entre els comensals i enguixadors, són els “Spaguetti au engrut porland” presentat com una massa fibrosa i compacta de pasta rebullida amb tropezones de suposat bacon i una mena de líquid espesant que fa del plat una exquicités i extremadament pràctic per fer llançament de peses a les olimpiades de Madrid 2085. I no oblidem, como no, unes magnífiques postres que anomenen algo aixín com “Trufes de chocolate”, nom molt rebuscat i no gaire encertat per un producte textura farina i abundant d’espessants de patata o altres tubérculos econòmics, maizenas i polles en vinagre i que és caracteritza per la més absoluta absència de sabor del cacao maravillao.

Pardiez .... BONA CUINA

Anònim ha dit...

Cada dia per sopar tinc bocata feromonas, sandwichos de líbido o torrades de celo ... de de lo otro mismamente como los peces y pescados ... nada que nada.

Anònim ha dit...

jejjejeej hi soc i no hi soc jejejee

Anònim ha dit...

ostic los aspaguettiii, ara els poso , perdon en sero

Anònim ha dit...

que desarrolloooooo

Anònim ha dit...

OSTIC... K NO HA AGRADAT EL TEMA? COI, ARA HI POSO ELS SPAGUETINI ENGRUDITÉ... JOLIN

Anònim ha dit...

ei tu xipiriflautico, que pasa? que només escric jo? i la panxacontentagran que no té ganes de actualitzar i gesticular? vinga pues ... SOM-HI !

si, segur .... buaf ... sniff .. fracàs otra ves

Anònim ha dit...

corsario corsetero ... una de ligueros y caja fajas pal Milanés que està de vacances a la playaaaaaa ... que vida la de los comerciales de los industriales motorizados ...

Anònim ha dit...

nova campanya captació de socis en marxa, serà un èxit ... com les anteriors .. encara recordo la gran estratègia comercial usada per Pumuky ...

Anònim ha dit...

Cada dia al dematí
canta el gai quiquiriquí
i la gent mig aburrida
es desperta deseguidaaaaaaaaaa

Blog aburrido conio ...

Anònim ha dit...

sol solet
vinem a veure
vinem a veureeee
sol solet
vinem a beure que tinc seeeeeeet

ombranchova ha dit...

jambooooooooooo ke banyos ayer en la playa colega... vaig anar a buscar family i unas olas guapas guapas...

ombranchova ha dit...

HAS VIST???? TOMA NOVEDAD COLEGAAAAAAAAAAAAAAAA... MISSATGE AMB AFOTOOOOOOOOOOO... aixi,,, a scania no curra ni deu no? pel que vec o pel que dius, vamos... tindrà collons k la mala fama nos la ganamos otros i ves per on... i alego es keixaran con voz soprano...
excusem les no entrades de darling i seglareition pero com ono vingon amb mes ganes k mai... veuranª!!!!

la panxacontenta no ha degut tenir temps encara, pero a la nit la faré entrar en raó...

Anònim ha dit...

saps mes cançons?????

ombranchova ha dit...

la cucaraaaacha la cucaraaaaaacha ya no sabe encochinar
pq le dueleeee pq le dueleeee la pq le faltan pq le faltan las dos putitas datrás

ombranchova ha dit...

EI ARREGLAT TEMA SPAGUETTI AL TEXT DE FORA
"""""I altres incautes cuiners son capaços de publicitar les seves obres d'art i alego resultar ser un fracàs pel paladar menys exigent (estil joseph casa paella); estem parlant del spaguettini engrudo al uovo.""""

Anònim ha dit...

ei, ciaperi... estas o no???? k men diu la p.c. (panxacontenta= personal computer joojojojoj) que si demà at tarde la clanquer voldrà pujar a la piscina de cals padrins mengols a banyar-se con la prole anchovetil... dsimen algo via aki o via tfonica tonight, si?
i alego ja vurem si?


tu tb pots eh? jostaré de corsetero ... eperooooooo tu te pots remullar la jeta

Anònim ha dit...

coi, pa una vegada k te de dir algo, em fots la pirula... don piruleto.. k deus fer... acagondena... k not vegon sobar al matzaguem eh????

Anònim ha dit...

hola buji .. si que hi soc, però com dius tu ... la feina, juo juo

Valen, piscina ... menos mal que has indicat que jo podia vindre a remullar les meves carns pretes si no la lio ... a the nigth club et diem quelcom ...

Hasta lueg paji ...

Anònim ha dit...

ei gam ... ara em surt una pregunta de advertencia de elementos seguros y no seguros en la pàgina ... ja las liat qual destraler benito i cia.

Ojo amb els virus ... hi ha una pasa

Anònim ha dit...

NON ONO
trankil
es problema de la foto... pasa res... ets un pelet giñat, no?
ei responme a la convocatoria de dema k te fet adalt... plisç

Anònim ha dit...

CAGAT PARLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Anònim ha dit...

DE QUINA FOTO PARLES AMANERAT, NO HI HA RES A LA MEVA PANTALLA NI AL MEU CAP ... OMBRA ENCORSETADA LIMITAT A ESCRIURE I DEIXA LES FOTOS PELS PROFESIONALS COM AQUELL MACHOMEN QUE FOT DESPULLAR UN MILER DE PAIOS I PAIES PER TIRAR QUATRE FOTOS ALEGANT FOTO ARTISTICA I TU NO HAS POGUT ACONSEGUIR-HO MAI NI AMB UNA, FOLLONERO OMBRIBO

Anònim ha dit...

JA HE HI HO RESPOS A LA CONVO... LLEGEIX HOMER ABANS D'ESCRIURE
PER FAVOR NO SIGUIS MISIONERO SEMPRE .... INDAGA ... PROVA ... EXECUTA ... MOUTEEEEEE QUE NO ET FERIRAS
PIRO A LA MAISON A TOSIR TOTS ALHORA.

Anònim ha dit...

TU TB TUSES?????

Anònim ha dit...

Panxacontenta:
TIMIDEZ O FALLO EL ENTER????

Anònim ha dit...

cansament...

Anònim ha dit...

Valen ..

Giveaway of the Day