11 de desembre 2007

esquiada 2008


permeteu-me recuperar una tradició que per a molts fou, per a altres fou adquirida més tard i per a la resta encara no s'ha experimentat. Efectivament, estic parlant de l'esquí, o més ben dit d'AXAFAR NEU.

Uns van començar fa molts anys, de petits, fa més de 30 anys, amb aquelles vestimentes rossignol de colors; tots coneixem casos de monos de cos sencer incòmodes pero calents com cap altre (o no?). Després, la moda ha anat canviant fins avui on el que porta un mono es un desfasat i més si gaudeix de colors vius i llampants. Ara es porta tot el que sigui caigut, de qualsevol manera, ensenyant los calsutillos o gallumbos de marca... El que eren esquís de fusta han passat a planxes de snow maqueades per tot arreu. El que eren ganes per fer algo diferente els diumenges, ha passat a la més sedentària i aborrida situació dominical (o no?)

Els anys han passat, efectivament, i el que eren excursions de un dia a la neu, han passat a ser jornades sense esquí ni fred (o no?). L'edat compta, i tant, però també comptem amb un públic no gens entregat ni donat a practicar esport, sigui quin sigui (o no?). La roba passa de moda, si, però també els dies passen i hauríem de gaudir més d'un entorn meravellós, tot divertint-nos en família amb los nostrus xurumbeles (o no?).

Proposo la Iª edició de la trobada blanca a l'estació d'esquí de Cerler, sector Ampriu, on pel qui no vulgui esquiar pot gaudir de la neu a peu de cotxe, i pel que vulgui practicar l'esport blanc te possiblitats d'accedir a l'estació. Com a dates idònies per tal event hom proposaria els començaments del mes de març de l'any que ve, doncs el solet ja apreta, i donarem temps a que el anchovanielet camini i la ONbrA sigui una mica més gran i esqueradeta.

Què me'n dieu... imagineu sinó tornar a veure esquiar a... Anchova Power i el seu mono ranita gustavo, o a Papito Aroca amb les seves botes sense ratllar encara després de tants anys, o al Ion clavículaesquinsada de Rues, o al Dr. Pestanya Snow border, o a Ombra posat recte collons, o a Expanx excaidas rotundas, o a Klanker no torno a provar (ho va provar o nomes va llogar?) el snow... per no dir dels possibles nous practicants Pumuky no se me mueve ni un pelo despues de 35 caidas o Predicator Balans mes semblo un pal de pista o les noves adquisicions infantils...

Què en penseu? i no val rajar-se de sortida, pq no només compta l'opinió personal, es un diumenge diferent, o un cap de setmana, tacaños!


p.d.: la imatge ilustra el mono de papito, una edició limitada i suada de Rossignol, el Rossignol Papito Bloque

27 comentaris:

Anònim ha dit...

mencanta linterès quehi poseu versus la meva nova entrada... grais a tots, no hi soc, he marxat a skiar i a cagar al mig de la montanya... fins aviat!

Anònim ha dit...

Tranquilooooo, es una entrada per meditar i fer una aportació bona, no qualsevol cosa.

Chusss, jo jo ho ... fer un chusss ... recordo un chus impressionant de la exPanx ... que va acabar com el rosari de l'Aurora i del Cristodelafractura.

Anònim ha dit...

Que tiempos aquellos de esquí modalidad alpina en tota la seva extensió – natura, sport, amistat, diversió, bota vino, agulletes, neu natural i abundant no com ara artificial i un carrilet, bocadillo tortilla congelada - aquells ponts de l’immmmmaculada a Bohí, a Andorra, les excursions dominicals a Cerler, Baqueira-peret, Bohístaulls, Port del Conte … que recuerdos ... els materials normalment rònics, botes d’1 enganche i el traste aquell torturador del peu que l’apretava per damunt els pals colorejats, les fustes o palillos descantellats, picats, rascats i els seus colors i dissenys generalment ofendosos, les fixacions reseques, els mitjons que apareixien dins la bota d’un any per l’altre, les indumentarias fosforitos –rememoreu la famosa estética del butanito papito, o de la Panx de eterno blanc i negre, l’Ombra grogenca ... -; les ulleres solars ... cagate lorito onvaparar quin valor dur-les, les motxiles colorejades tipo Ion rallístico per dur llaunes, bocadills, fruits secs i destorrats, clines pa secar la eterna gotilla nasal ...

Anònim ha dit...

Esaaaa pixarradeta d’alta muntanya, oh! amb un fred del carajillo deixant un artistic dibuix al fondre la neu ...
Els portaskis, menció aparte tendrien, los imantados, los de Pestanya que carregaven material a sac pac .. 1 planxa i 5 o 6 parells dels demés i els pals ....

Esquí-nazo li vam donar al tema amb el temps ... volveráaaaaaaa, seguro que volveraaaaaaaaa, na na naaaaaaaaaaaaaa

Anònim ha dit...

La qüestió fonamental es ... com un pofesional curtit en 3 batalletes salchiceres i d'anar per casa es pot fracturar l'omoplato o alguna osamenta d'aquella zona en una pista verda amb un desnivell practicament inexistent?? eh? a veure ... el Ion sempre buscant protagonisme.

Anònim ha dit...

I per cert, a la memòria em ve que pese a la lesió del amic martini'sgingeraliento d'allí ningú va marxar fins que van tancar pistes i lo fracturat es va arrastrar per la cafeteria sota dolors i carajillos. Això son amics ... coñ

Anònim ha dit...

Es nota potser que estic demorant una resposta o posicionament sobre el retorn a la montanya amb els zagals?

Tot arribarà, tranquilitat i bons diazepams.

Anònim ha dit...

Ei, jo m'apunto, de qui riureu si no?

Anònim ha dit...

La veritat, és que estem una mica muermos,hauríem de fer més sortides, però això si amb la Carmanyola, amb plan dominguero,que la economia no està per a gaires sustos! Però tranquis el proper 22 de desembre potser aquest problemes ja no existeixen!

Anònim ha dit...

Propostes i proposicions decents descentes es el que cal.
Veamos y rememoremos, se dijo digo diego de bungalows a Vilaller wow!, se dijo de turisme rural i rustic Valderrobres wow!, se dixit Formentera wow!, dixit calçotada domingera Vaix o a Valls -on se vulgui- wow!, dixit mismamente PortoVentura, wow! ...

Esperarem el bon temps, la primavera que la sangre altera.

I si, con bocata mortadela, con olivas oiga, la casa por la finestra.

Ha proponer y a pondre un ou de tant en tant.

besos ficticios

Anònim ha dit...

Els petons, o són reals o no es donen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

ojillo amb els petons, porten multitud de bacteris, llagas, ulceras, abscesos purulentos i en casos excepcionals i greus restes del bocadillo choped de l'esmorzar, vos misma.

Anònim ha dit...

benvolguts, la meva absència ha provocat multitud de comentaris i llargs, me voy otra vez? esto se ha animau!!!!

Anònim ha dit...

jolin con pumuky como tira las opciones la tia, como se nota k no tiene una de 3 años i otra de 28 dias no te jode, la tia... k vols? k se mos congelin???? ostic ostic, ja farem prou si cap a l maig assistim a laplec fracturador

Anònim ha dit...

toi reunido, au dios

Anònim ha dit...

Perdó Ombra, qui fa les propostes???????????????????? Ara no em foteu a mi la culpa, heu parlat de interesos,preferències!
A part no tinc peles que espitjor que tenir nenes, és un quiero pero no puedo!!!!
O sigui que si me jodo!!!!!

Anònim ha dit...

bueno bueno, paz, oxes i petarditos -per cert al final va desaparèixer lo gran petazeta marejador-, a veure si algu es posarà virtualment la capa de superfumao i la liarà patas abajo, ho ho ho

Anònim ha dit...

Vigileu amb aquestes coses que abans ja no les toleraveu i ara amb els anys encara menys.
proposo buscar-li una bonica caixeta i deixar-ho com a Souvenir, no sigui que com diu l'anxova us senti malament!

Anònim ha dit...

Se regala mono azul marino en prefecto romano estado con cuatricomia coloritos y reminiscencias locomia.

Razón: tengo

Anònim ha dit...

I unes ulleres de soleil rosa amb la cristalera grossa -q es el ques porta-

Anònim ha dit...

Aprovo per unanimitat familiar (en aquest moment estic sola) la sortida a xafar neu. Gracies per fer-la al març pero ombra pelin justo que el chovadanielet camini no?
Vistos los antecedentes de su hermana a los 16 meses!!!! Pero crec que ell esquiarà al igual que l'anchova pater de fet he començat a buscar un mono de les mateixes caracteristiques que el seu, per a TOTS!!

Anònim ha dit...

També podriam anar un dia a la platja segur que fa mes bo que aqui o també a no se fer alguna cosa més, sino que els hi ensenyem als nostres xurumbels sopars, festes, aplecs !! Fomentem les sortides culturals i esportives que sempre acabaràn al voltant d'una bona taula no?

Anònim ha dit...

Jo si hem calso uns esquis puc tenir serios problemes, perque en aquest moment no puc ni recordar l'ultima vegada por alla el 2003 ?

Anònim ha dit...

A no ser que sigui com anar amb bici que no s'oblida mai!!

Anònim ha dit...

exacte com anar amb bivi o en vici... o com fotrela o entomar ... ei, k parlo de futebol eh?

nanit

Anònim ha dit...

ombre ombre bona nit i bon dia, tu tanque si tu obres... cagondena colla de dormilegas

Anònim ha dit...

buenu... vec que ningu es mulla versus aquersta entrada, ke sapigueu que ja he reservat forfaites pa todos, vale? asing que ir haciendose con el material pq cap al febrer març axafarem neu... otros la oprimiran al caer jeje... i otros la homoplatearan en pista verde, habrase visto semejante pofesionalidad esportiva del yon... (=ion) jojojo yon¨= jon= jonhie... = canco quillo magranero...

Giveaway of the Day